Hjelp til mer glede

Her kan du lese om noen av de punktene jeg synes er viktigst å jobbe med og være klar over for å leve et best mulig liv.

Jeg prøver å skrive kort og konkret om temaene og forskjellige teknikker. Anbefaler at hvis du leser om noe du synes virker som en god ide, at du sjekker ut kildehenvisningene eller søker videre etter mer informasjon om temaene, da mange av de er mye mer omfattende enn det jeg beskriver her. Hovedformålet her, er at du skal vite om de forskjellige punktene og slippe å bruke like mye tid på å lete etter gode verktøy som jeg selv har gjort. 

Anbefaler deg også å reflektere over hva du ønsker å oppnå, og hva som er ett normalt glede nivå. For det å gå rundt å være lykkelig hele tiden er ikke normalt. Det som er normalt er å oppleve sorg og ha tunge stunder, men det å oppleve glede og ha gode stunder er også like normalt. De fleste av mine tips og råd går ut på å prøve å redusere de tunge stundene ved å bli bedre til å takle sorg og vonde følelser, og samtidig øke antall gode stunde som vil gi deg mer glede totalt sett. 

Hva er glede og hva er definisjonen av glede? Dette høres først ut som et enkelt spørsmål, men hvis man starter å tenke på det, vil man se at det ikke er like lett som først antatt. Og for å kunne få mer glede i livet er det derfor viktig å finne ut av hva man faktisk ønsker å få mer av. ...

Jeg har over flere år vært plaget med tinnitus (øresus). Det har vært så ille at i perioder har jeg vært sykemeldt og jeg har flere ganger følt at dette orker jeg ikke å leve med. Men nå er tinnitus plagene mine minimale og ikke noe jeg bryr meg noe spesilet om (selv om lyden fortsatt er der like mye). ...

Når man er ulykkelig og ikke føler at man får til det man ønsker, er det lett å tenke at det er alle de andre sin feil at livet har blitt som det er blitt, hadde jeg bare hatt foreldre som var mer ressurssterke så hadde jeg hatt et bedre liv, hadde intervjueren bare ikke stilt det spørsmålet hadde...

Noe av det viktigste for å ha mest mulig glede i livet ditt, tenker jeg er å alltid prøve å gjøre det du har mest lyst til å gjøre. Og da virkelig tenke igjennom om det du gjør er det du har mest lyst til å gjøre og at det følger verdiene dine. For alle mennesker har noe...

Hjelp andre

04/29/2020

Noe av det beste du kan gjøre for å øke din egen lykke er å hjelpe andre. Det er utrolig mange forskjellige måter man kan hjelpe andre mennesker, og det er lett å finne noen som trenger hjelp hvis man først begynner å se.

Det er viktig at man tør å feile, for det betyr at man tør å ta risiko. Hvis man ikke tar noe risiko vil man i løpet av livet gå glipp av mye. Og er du best i alt det du gjør, betyr det at du ikke utforder deg selv nok og ikke utnytter potensialet ditt til det fulle.

Leve i nuet

04/21/2020

Noe av det som vil kunne hjelpe personer med å være lykkelige er å lære seg å leve i nuet og sette pris på de små tingene vi har. Et godt verktøy for nettopp dette er mindfulness, så derfor skal jeg forklarer mer hva mindfulness er og hva man konkret kan bruke det til.

Etter at du har kommet frem til hva du ønsker å oppnå, så gjelder det å lage en plan for hvordan du skal klare å oppnå det du ønsker. Jeg tenker at den sikreste måten til å nå målet ditt på, er å lære deg selv mange nye gode vaner, og klare å bryte en del av dine dårlige...

Det virker som at det er mange som jakter på diverse mål i livet, som de tror at vil gjøre dem lykkelige og tror at vil gjøre dem fornøyde med livet men som ikke nødvendigvis gjør det.
Her skal jeg ta for meg noen mål mennesker har og reflektere litt rundt de, slik at hvis du har noen...

Sinne

01/04/2020

Sinne er noe de fleste kan føle på fra tid til annen. Og i dagliglivet er det ikke akkurat mangelvare på ting mang kan være sinna på. Alt fra alle idiotene i trafikken, til naboen som alltid skal klippe plenen med motorgressklipper på søndager.
Men hjelper det å være sint deg noe, og hvem påvirker sinne mest negativt?