Leve i nuet

04/21/2020

Noe av det som vil kunne hjelpe personer med å være lykkelige er å lære seg å leve i nuet og sette pris på de små tingene vi har. Et godt verktøy for nettopp dette er mindfulness, så derfor skal jeg forklarer mer hva mindfulness er og hva man konkret kan bruke det til. 

Mindfulness er en måte å bevisst bringe oppmerksomheten mot opplevelser som oppstår i øyeblikket uten dom (1) og kommer fra buddhistisk filosofi. Og sagt med andre ord, det handler om å være bevist på hva som skjer her og nå, utvendig og innvendig i oss.

Jeg vil tro at for de aller fleste mennesker er det i fortiden man har mest anger og sorg, i fremtiden man har flest bekymringer, og i nuet man er mest lykkelig. Ved å sørge for å øke bevisstheten på hva som skjer her og nå, vil du samtidig minske bevisstheten på hva som har skjedd i fortiden og hva som kan skje i fremtiden, slik at du er med på å maksimere stundene som gir deg glede og minimere tid du bruker på anger, sorg og bekymringer.

Anbefaler deg å tenke igjennom når du er mest lykkelig og har det best med deg selv, og om du i de øyeblikkene tenker på andre ting enn det som skjer akkurat der og da. Eks. når du holder på med favoritt hobbyen din, leker med barna dine, er på fest med gode venner eller går en tur i skogen. Og etter at du har tenkt på de tingene som gjør deg mest lykkelig, burde du også lage en plan for hvordan du kan gjøre mer av de tingene. 

Mindfulness vil også kunne hjelpe deg med å være mer til stede og sette pris på alle de små tingene som man normalt ikke tenker over eller registrerer, slik som hvor nydelig og fantastisk naturen kan være, hvor godt det føles når man er kald og drikker en varm kakao som man kjenner renner ned igjennom halsen og varmer opp kroppen din. 


1.https://en.wikipedia.org/wiki/Mindfulness