Tørre å feile

04/27/2020

Det er viktig at man tør å feile, for det betyr at man tør å ta risiko. Hvis man ikke tar noe risiko vil man i løpet av livet gå glipp av mye. Og er du best i alt det du gjør, betyr det at du ikke utforder deg selv nok og ikke utnytter potensialet ditt til det fulle. 

Dette punktet vet jeg har hindret meg fra veldig mye oppigjennom årene og er noe jeg kjenner på at jeg angrer på den dag i dag. Her er det alt fra at jeg ikke har turt å prate med jenter jeg har likt eller si til jenter jeg har likt at jeg liker dem, på grunn av redselen for at de ikke vil prate med meg eller ikke liker meg, til at jeg ikke turte å ta minst et studieår i utlandet fordi jeg tenkte at jeg var for dårlig i engelsk til å kunne klare å gjennomføre og fullføre undervisning på engelsk.

Tidligere når jeg har feilet i noe, har min indre stemmet fortalt meg hvor dårlig jeg var og at jeg burde ha klart det. Dette har gjort at jeg kun har prøvd noen få ganger og så gitt opp, eller at jeg har holdt meg til tingene jeg kan og ikke turt å prøve noe nytt. Men det jeg har lært og forstått nå, er at når man feiler så må man se på det som verdifull læring, for da har man lært hva som ikke fungerte. Og da vet man at neste gang man skal gjøre noe så må man ikke gjøre de samme feilene.

Hadde jeg ikke klart å snu denne tankegangen hadde jeg aldri turt å lage denne nettsiden, for jeg ville da tenkt at jeg aldri kommer til å få laget en nettside som andre kommer til å synes er bra og at noen kommer til å få nytte av, og at det er bedre at jeg heller bruker tiden min på noe annet. Men det eneste som er sikkert, er at hvis jeg aldri hadde laget denne siden ville jeg aldri fått laget en nettside og aldri fått til å hjelpe andre mennesker med å få det litt bedre med seg selv. Jeg forventer selvfølgelig ikke at denne siden kommer til å bli perfekt, men det jeg forventer er at etter at jeg er ferdig med siden, så vil jeg ha lært masse om hva som gjorde at jeg brukte lengre tid på å lage siden enn først forutsett, hvordan jeg skal bruke hjemmeside verktøyene bedre, hvilke bilder som passer inn og mye annet. Slik at hvis jeg "feiler" med denne siden, vil jeg være bedre rustet til å lage en ny og bedre side, uten de feilene neste gang. 

Her spør jeg deg som leser dette, hva er det du er redd for å feile i/med, og hvorfor? Og hva er faktisk det verste som kan skje hvis du feiler? Hvis du tenker etter vil det nok i de fleste tilfeller være større fordeler å gjøre noe og feile enn å ikke gjøre noe.